Welcome to my home

In all the rest of the rooms in this house; we only speak Greek; therefore; I recommend that if you can't read the following lines; please download fonts from here
καλώς ορίσατε στο φτωχικό μου
To all English speaking friends; I recommend that they go to the following site: ( http://babelfish.altavista.com/tr ) where they can "copy and paste" the texts and have it translated. Although some problems may occur with the (jdjomatjs?.....) it is a different and important useful tool.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μια κι ειναι στο (γιορτινο) κλιμα των ημερων

Οι τηλεορασεις φωναζουν αυτες τις μερες για την εξαρση των ληστειων και γενικα της εγκληματικοτητας.

Διαφοροι αυτοχρηστοι ειδικοι βγαινουν στα παραθυρα και φωναζουν οτι για το "χαλι" της αστυνομιας, το υπεραριθμο των αλλοδαπων, τους υπουργους, τις κυβερνησεις, τις πολιτικες ευθηνες.

Οι συνδικαλιστες απ την αλλη, διαρυγνειουν τα υματια τους, οτι για ολα φταιει η αποδυναμομενη αστυνομια, που δεν εχει αρκετο κοσμο για τις αναγκες του λαου, οτι τα χερια της ειναι δεμενα, οτι για τους ξυλοδαρμους φταιν οι ζαρτινιερες και ο τροπος που καλυπτουν τα καναλια τα γεγονοτα και φυσικα, τα οπλα που εκπιστοκροτουν απο μονα τους και πεταν προβοκατορικες σφαιρες, ειναι ο λογος, που ο καταλογος των νεκρων απο σφαιρες αστυνομικων, μεγαλωνει.

Επειδη επεσα κι εγω προσφατα θυμα αυτης της "εγκληματικοτητας" χανωντας το αγαπημενο μου ποδηλατακι, μεσα απ την πλατεια Ομονοιας, μπηκα στη διαδικασια ν αναρωτηθω το πως και το γιατι.

Πως γινετε στο κεντρο μιας πολης, που πριν τεσερα χρονια, ηταν υποδειγμα ασφαλειας και φιλοξενησε Ολυμπιακους αγωνες με απολυτη επιτυχεια, σημερα να μη μπορεις να κλειδωσεις το ποδηλατο σου στη διασταυρωση Μπενακη και πανεπιστημιου, γιατι θα κλαπει. (;;;)

Que buono?
Ποιος οφελειτε;

Και να σε ποια συμπερασματα καεληξα με το φτωχο μυαλο μου!!!

1- Εχει πεσει πεινα στον κοσμο και το κρυο δεν αντεχετε,
2- για να βρωμισει το κοτοπουλο στην καταψυξη πρεπει να βγαλεις το ψυγειο απ την μπριζα.

Μ αλλα λογια για να καταστει η αστυνομια μη λειτουργικη πρεπει καποιος να της απαγορεψει να λειτουργησει.

ετσι, μια αστυνομια που εχει αποδειξει οτι μπορει να φυλαξει οχι μια αλλα τρεις Ελλαδες, αντι να φυλαει εμενα και το ποδηλατο μου, καθετε εξω απ το αστυνομικο τμημα και το φυλαει μη το καψουν οι "αναρχικοι" σα να λεμε οι προβοκατωρες.

Μ αυτο τον τροπο θα παψουμε να γκρινιαζουμε για ζαρτινιερες που χτυπαν φοιτητες. Να μας ενοχλει η στολη εκστρατειας που φοραν πια τα "Μ.Α.Τ." Να φωναζουμε για την ακριβεια. Να ακουμε με προσοχη τις εξελιξεις για κουμπαρους, καρτελ, και αλλα ρεζιλικια.

Σε απλα Ελληνικα ειμαστε απασχολημενοι με το να φοβομαστε και δε βλεπουμε τι συμβαινει γυρω μας.

Τιμωρουμαστε γιατι καποιοι απο μας σκεφτηκαν οτι αφου η αστυνομια πληρωνετε απο μας, η δουλεια της ειναι να μας προστατευει. Οχι να μας δερνει ουτε να μας τρομοκρατει.

Και φυσικα για να καταληξω και καπου, το προβλημα δεν ειναι οι μεταναστες. Αλλωστε κι αυτους καποια κυβερνηση τους εφερε. (χρειαζοντουσταν φτηνα εργατικα χερια για τα Ολυμπιακα εργα, κι επρεπε να πεσουν τα μεροκαματα)
Ουτε η αστυνομια ειναι ανεπαρκεις. Εχει αποδειξει πολλακις οτι οταν και οπου υπαρχει πολιτικη βουληση, η αστυνομια λειτουργει μια χαρα και δε παρουσιαζει ελειψεις.
Ουτε τα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης (ραδιοφωνο, τηλεοραση, τυπος). αυτα απλως αντανακλουν το τι θελουν αυτοι που μας κυβερναν να θεωρησουμε γεγονος.
Κι οταν λεω αυτοι που μας κυβερναν δεν αναφερομαι σε κοματικο μηχανισμο.
το ποιος διχειριζετε το κρατος ελαχιστη σχεση εχει με το ποιος κυβερνα.
Η εξωτερικη πολτικη αυτης της χωρας, αποφασιζετε στην Ουσινκτον. Η οικονομικη της πολιτικη στις Βρυξελες. Η κυβερνηση μας ασχολειτε με τη διαχειρηση του κρατους. (Αυτη η διαχειρηση καποτε γινοταν με κουτες απο παμπερς τωρα γινετε με κουμπαρους και βαλιτσες. Για την ιδια διαχειρηση μιλαμε ομως.)
Για την αυξηση της εγκληματικοτητας λοιπον ευθηνετε η πολιτικη επιλογη, που προτιμα τον πολιτη πεινασμενο αβουλο και φοβισμενο.

Αν μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο;
Ειλικρινα δε ξερω.
Μια καλη αρχη ομως, ειναι το να σταματησουμε να δεχωμαστε σα δεδομενες τις αιτιες που μας προβαλουν και ν αρχισουμε να σκευτομαστε.

Αλλωστε, αν αρχισουμε ολοι να κατεβαινουμε με ποδηλατα στο κεντρο, το κρατος δε θα χει που να κοψει κλησεις. ασε τα εσοδα απ τους φορους της βενζινης που καιμε. κι αν δεν εχουμε καθολου αυτοκινητο και βολευτουμε ολοι μ ενα ποδηλατακι; Τερμα το τελος ταξινομισης. Τα τελη κυκλοφοριας. Τα εσοδα απο, κλησεις για ζωνες, κρανη, και τα παρελκομενα.
Ασε που θα μειωθει η κινηση στους δρομους και θα χουμε χρονο να σκευτομαστε.

Ε! Τοσα γλυτωνα με το ποδηλατακι. Ας πληρωσο κι ενα Φ.Π.Α. να παρω ενα καινουριο να κινηθει κι η αγορα μερες που ειναι..........

Καλη χρονια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: